menu
Onderzoek
& ontwikkeling
 

De Boer c.s. is specialist in persoonlijkheids­onderzoek. Het in kaart brengen van wat iemand kan en doet is waar we in excelleren. We coachen persoonlijk en professioneel vanuit diverse invalshoeken om u te ondersteunen bij het creëren van een nieuw perspectief.

Overname
& verandering
 

De Boer c.s. ondersteunt organisaties wanneer het gaat om bedrijfsovername en organisatieverandering. In een specifiek voor uw vraag ontwikkeld begeleidingstraject bieden wij de expertise die u nodig heeft bij zaken waar u in uw organisatie tegenaan loopt.

Netwerk
& selectie
 

Bouwen aan een sterk team is de basis voor elke organisatie. Zorgvuldigheid bij het zoeken en selecteren draagt bij aan de kansen op succes en voorkomt onnodige teleurstellingen. De Boer c.s. heeft een groot netwerk met bedrijven en professionals die wij bij elkaar brengen.

Op zoek naar een nieuwe baan? Een goed cv.

Om jezelf zo goed mogelijk te presenteren bij een potentiële nieuwe werkgever is een duidelijk en actueel cv onmisbaar. Maar welke informatie mag in dit document niet ontbreken, en wat kun je beter achterwege laten? Voor veel mensen is het lastig om een overzichtelijk cv op te stellen waarin alle nodige informatie vermeld is. Met behulp van onderstaand format hoop ik je een handig overzicht te geven van de essentiële elementen in een curriculum vitae. Uiteraard staat het je vrij om jouw cv op een unieke en aansprekende manier vorm te geven, maar zorg ervoor dat er een goede basis aanwezig is.

Let erop dat het direct duidelijk is dat het gaat om jouw cv, en zorg ervoor dat je naam in het oog springt door deze in de koptekst te vermelden. Wanneer het gaat om het vermelden van persoonlijke gegevens, probeer dan om zo min mogelijk overbodige informatie te noteren. De geboortedatum kun je noemen, maar dit hoeft niet. Besef je wel dat het niet vermelden van je geboortedatum ook vragen kan oproepen. Een foto maakt dat je cv meer aanspreekt en maakt jouw naam gemakkelijker te onthouden. Zorg voor een duidelijke foto waarop jouw gezicht goed te zien is en waarop je op een professionele manier afgebeeld staat.

Onder het kopje profiel kun je de lezer van jouw cv op een leuke manier met jou laten kennismaken. Hier geef je een korte samenvatting over jouw kwaliteiten, de dingen die jij belangrijk vindt in het werk en jouw drijfveren. Let erop dat je dit gedeelte niet te lang maakt, meer is het een kleine toelichting die wat persoonlijkheid geeft aan de onderstaande werkzaamheden.

Ben je net afgestudeerd en heb je nog weinig relevante werkervaring? Dan kun je onder je profiel beginnen met het noteren van de door jou genoten opleiding(en). Beschik je reeds over werkervaring die relevant is voor de functie waar je op solliciteert, begin hier dan mee. Noteer jouw werkervaring en opleidingen altijd van meest recent naar minst recent. Wanneer je ergens enkele maanden gewerkt hebt, noteer dan niet alleen het jaartal maar vermeld de maanden erbij. Noem de functie waarin je hebt gewerkt, het bedrijf, jouw taken en verantwoordelijkheden en de competenties die je in deze baan hebt geleerd of hebt ingezet. Denk er steeds aan dat je hierin het beste aan kunt sluiten bij de vacature waar je op dat moment op solliciteert. Afhankelijk van de vacature kun je jouw competenties noemen die het beste passen bij wat er gevraagd wordt.

Vermeld onder een apart kopje de vaardigheden die belangrijk zijn voor de functie waarop je solliciteert. Wees kritisch op wat je vermeld; veel mensen zullen bijvoorbeeld bekend zijn met Microsoft Office dus bedenk of je dit wil noemen. Het kopje vrije tijd kun je gebruiken om hobby’s en favoriete bezigheden te benoemen, en kan een interessante aanvulling zijn op dit overig vrij zakelijke document.

Zorg ervoor dat jouw cv niet langer is dan twee a4’tjes. Wanneer je cv te lang is wordt deze onoverzichtelijk en minder aantrekkelijk om te lezen. Vermeld enkel die dingen die relevant zijn voor de vacature waarop je op dat moment solliciteert en haal de overige zaken er (tijdelijk) uit. Let er tenslotte op dat je je cv goed controleert op spelfouten. Misschien een open deur, maar het zal je verbazen hoe vaak dit misgaat! Succes!

Tips voor een solide motivatiebrief lees je hier volgende keer.

afbeelding cv

Lisa Schutte